Informacje prasowe naszych Klientów
Trwa wielkie bieganie w Czechach
W tym roku odbyło się już 6 z 7 biegów wchodzących w skład RunCzech Running League. W maratonie i półmaratonie w Pradze oraz w biegach na dystansie 21,097km w Karlowych Warach, Czeskich Budziejowicach i Ołomuńcu, łącznie wzięło udział prawie 70 tysięcy biegaczy z całego świata, w tym ponad 300 z Polski. Największą popularnością wśród Polaków cieszył się półmaraton w Ołomuńcu, w którym wystartowało 74 zawodników z naszego kraju. Ostatnim akordem tegorocznej edycji RunCzech Running League będzie półmaraton w Usti nad Labem, który odbędzie się 16 września.
2017-09-11, 11:55
Jutro półmaraton w Pradze. Arkadiusz Gardzielewski powalczy o rekord
Już jutro w Pradze odbędzie się 19. edycja Sportisimo Prague Half Marathon. Do stolicy Czech tradycyjnie przyjadą biegacze z całego świata, w tym liczna grupa z Polski. Limit uczestników wynoszący 11 500 biegaczy został osiągnięty już kilkanaście tygodni temu. Praski półmaraton to jeden z najsilniej obsadzonych biegów na świecie, na starcie możemy spodziewać się bardzo mocnej grupy biegaczy elity. Wśród nich znajdzie się czołowy polski biegacz długodystansowy Arkadiusz Gardzielewski, który do Pragi jedzie z nadziejami na poprawienie swojego rekordu życiowego wynoszącego obecnie 1:03:28.
2017-03-31, 10:01
Półmaraton w Ołomuńcu, czyli festyn, spotkanie biegaczy i okazja do zabawy
W Polsce organizowanych jest coraz więcej imprez biegowych, ale biegacze z naszego kraju coraz częściej interesują się biegami organizowanymi za granicą. Postanowiliśmy porozmawiać Andrzejem Kaźmierczykiem z Będzina i Waldemarem Kołodziejem z Górek pod Opolem, uczestnikami ubiegłorocznej edycji półmaratonu Mattoni Olomouc Half Marathon, który w tym roku odbędzie się 24 czerwca w Ołomuńcu oddalonym od polsko-czeskiej granicy o zaledwie nieco ponad 100 km.
2017-02-27, 11:46