Informacje prasowe naszych Klientów
Kallisto, Flora, Bachus i Diana. Dlaczego na medalach PKO Białystok Półmaratonu znajdują się wizerunki rzeźb?
Od 2016 roku biegacze, którzy docierają do mety PKO Białystok Półmaratonu otrzymują medale z wizerunkami rzeźb z ogrodu przylegającego do Pałacu Branickich. Dotychczasową kolekcję tworzą krążki przedstawiające Kallisto, Florę oraz Bachusa. W internetowym głosowaniu biegacze niedawno zdecydowali, że 5 maja na mecie białostockiego półmaratonu wręczane będą medale z wizerunkiem Diany – bogini łowów, przyrody i światła księżycowego.
2019-02-13, 08:39
Pomysł na…biegową majówkę na Podlasiu
Każdego roku Podlasie odwiedza co najmniej 1,2 miliona turystów, wśród nich jest coraz więcej biegaczy, którzy uczestniczą w PKO Białystok Półmaratonie, który jest największym biegiem ulicznym we wschodniej Polsce. - W 2018 roku goście spoza Podlasia stanowili 60% uczestników naszej imprezy. Tylko z mazowieckiego przyjechało 1100 zawodników – podkreśla Grzegorz Kuczyński, prezes Fundacji Białystok Biega.
2019-02-05, 09:48
Białystok poleca się na majówkę. Tylko do końca stycznia tańsze pakiety na półmaraton
Trwają zapisy na 7. PKO Białystok Półmaraton, największy bieg w Polsce wschodniej, który odbędzie się 5 maja. Tylko do końca stycznia można nabyć pakiet startowy w najniższej możliwej cenie 70 złotych. Organizatorzy szykują dwudniową imprezę z biegiem śniadaniowym, biegami dla dzieci i młodzieży oraz półmaratonem, który od 5 lat zaliczany jest do cyklu Korony Polskich Półmaratonów. – Udział w naszej imprezie można połączyć z majówką na przepięknym i gościnnym Podlasiu. W naszym regionie nie brakuje fantastycznych miejsc do odwiedzenia i atrakcji dla całych rodzin. Program weekendu z półmaratonem ułożyliśmy w taki sposób, aby każdy znalazł dla siebie odpowiednią formę aktywności fizycznej – podkreśla Grzegorz Kuczyński, szef Fundacji Białystok Biega.
2019-01-16, 10:23
4. PKO Białystok Półmaraton z rekordem frekwencji!
Kenijczyk Too Silas Kiprono z czasem 01:05.38 zwyciężył 4. PKO Białystok Półmaraton, który odbył się dzisiaj w stolicy Podlasia. Wśród kobiet najlepsza była Iryna Somova z Białorusi z czasem 01:13:32. Łącznie we wszystkich biegach rozgrywanych w ramach 4. PKO Białystok Półmaratonu wzięło udział ponad 3500 biegaczy, z czego ponad 1700 biegaczy na dystansie głównym. Gościem specjalnym imprezy była Wanda Panfil, mistrzyni świata w maratonie z 1991 roku.
2016-05-15, 20:58
4. PKO Białystok Półmaraton już w weekend!
W weekend 14-15 maja odbędzie się 4. PKO Białystok Półmaraton, największa impreza biegowa na Podlasiu i w Polsce Wschodniej, w której z roku na rok startuje coraz więcej biegaczy z całego kraju. W tegorocznej edycji wydarzenia weźmie udział łącznie ponad 3,5 tysiąca zawodników, z czego prawie 1900 pobiegnie w niedzielę na dystansie półmaratonu, a reszta w licznych biegach towarzyszących m.in. biegach City Run dla dzieci i dorosłych oraz w Biegu Śniadaniowym. Gościem specjalnym 4. PKO Białystok Półmaratonu będzie Wanda Panfil, była mistrzyni świata w maratonie.
2016-05-10, 20:54