Catering dietetyczny PowerMeal.pl od dzisiaj dostępny w Łodzi
PowerMeal.pl, jeden z największych dostawców cateringu dietetycznego na południu Polski rozpoczyna dzisiaj świadczenie usług w Łodzi. Mieszkańcy mają do dyspozycji kompletną ofertę diet przeznaczonych dla osób aktywnych jak i chcących zrzucić zbędne kilogramy. Odpowiednią dietę dla siebie znajdą również m.in. wegetarianie, a także osoby z ograniczoną tolerancją na gluten i laktozę. Ceny rozpoczynają się od 38 złotych za dzień.
2018-01-09, 14:03

Od założenia firmy w 2016 roku PowerMeal.pl rozwija wyłącznie catering dietetyczny i sukcesywnie zwiększa zasięg działalności. Jako pierwsi z usług firmy mieli okazję skorzystać mieszkańcy Małopolski, z czasem jej zasięg się zwiększył i objął również Aglomerację Śląską. Wczoraj firma rozpoczęła dostarczać catering w Warszawie, a od dzisiaj diety w PowerMeal.pl mogą zamawiać również łodzianie.

„W trakcie 2 lat działalności na rynku usług cateringu dietetycznego w Małopolsce i na Śląsku zebraliśmy wiele doświadczeń i pozyskaliśmy liczne grono klientów, którzy korzystają z naszych usług. Zdecydowaliśmy się uruchomić usługę w Łodzi, ponieważ widzimy tutaj duży potencjał rozwoju. Do naszych atutów należy m.in.  różnorodność oferty, sprawność dostaw oraz przystępność cenowa naszych diet. Liczymy, że posiłki przygotowywane przez naszych kucharzy spotkają się z dużym zainteresowaniem mieszkańców Łodzi. Aby przekonać ich do skorzystania z naszych usług przygotowaliśmy zestaw próbny składający się z 5 posiłków, który można zamówić do końca stycznia za jedyne 29,99zł. – mówi Kamil Warzecha, szef firmy PowerMeal.pl – Oferta diet jest tak szeroka, że praktycznie każdy może znaleźć coś dla siebie. Mamy bogate doświadczenie w obsłudze sportowców, którzy ze względy na duże zapotrzebowanie na energię często sięgają po najbardziej kaloryczne diety jak np. ‘Samuraj’ z 3000 kcal dziennie.  Wśród naszych klientów nie brakuje jednak osób, którym dostarczamy posiłki o maksymalnej wartości 1000 kcal. – dodaje.

Bardzo ważne dla PowerMeal.pl jest wykorzystywanie w przygotowaniu posiłków w pełni naturalnych i nieprzetworzonych wcześniej produktów. Firma zapowiada, że jako jedna z pierwszych w branży cateringu dietetycznego na wiosnę uruchomi własne gospodarstwo rolne.

Właścicielem firmy jest Kamil Warzecha, którego osobiste zainteresowanie dietą, treningami i zdrowym trybem życia wynika z jego problemów z nadwagą w wieku dziecięcym. Jako nastolatek postanowił zmienić styl życia, postawił na sport i właściwe odżywianie. W 2016 roku zaprosił do współpracy doświadczonych dietetyków, kucharzy i trenerów personalnych. Stworzył zespół profesjonalistów, którzy z pasją układają i realizują diety dla klientów.

Dzisiaj PowerMeal.pl dostarcza całodzienne zestawy gotowych posiłków pod wskazany adres w ponad 40 miastach na terenie Małopolski i Aglomeracji Śląskiej. Wśród klientów firmy są zarówno chcący zrzucić zbędne kilogramy, jak i osoby o specjalnych potrzebach żywieniowych. Szybko rośnie również liczba tych klientów, którzy chcą zdrowo się odżywiać, ale zwyczajnie nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie posiłków.

„W dobrym cateringu dietetycznym nie chodzi wyłącznie o zaspokojenie głodu, ale o dostarczenie organizmowi możliwie największej ilości składników odżywczych. Wszystko oczywiście zależy od potrzeb każdego człowieka, jego aktywności, preferencji żywieniowych czy medycznych przeciwwskazań. Nasz pomysł na dietę to połączenie wiedzy i doświadczenia osób z różnych obszarów odpowiadających za rozwój człowieka z najlepszymi naturalnymi produktami, na bazie których powstają posiłki. Dzięki temu mamy pewność, że gotujemy smacznie i co najważniejsze – zdrowo. Poza tym nie ograniczamy się wyłącznie do standardowych diet, stąd w naszej ofercie tak ciekawe pozycje jak np. Detox Sokowy i Fit Ciasta.” – dodaje Kamil Warzecha.

PowerMeal.pl oferuje darmową dostawę posiłków, klienci płacą wyłącznie za jedzenie. Ceny diet rozpoczynają się od 39 złotych za dzień. Diety można zamawiać na stronie internetowej www.powermeal.pl

Marcin Dulnik
dulnik.com