PowerMeal.pl rusza na podbój Warszawy. W ofercie diety dla osób aktywnych sportowo
PowerMeal.pl, jeden z największych dostawców cateringu dietetycznego na południu Polski rozpoczyna dzisiaj świadczenie usług w Warszawie.  Mieszkańcy stolicy mają do dyspozycji kompletną ofertę diet przeznaczonych dla osób aktywnych jak i chcących zrzucić zbędne kilogramy. Firma ma bogate doświadczenie we współpracy m.in. ze sportowcami, wśród których są zawodnicy trenujący sztuki walki, biegacze, triathloniści itd. Sięgają oni po specjalne diety, które pomagają w zaspokojeniu wysokiego zapotrzebowania na energię. Odpowiednią dietę dla siebie znajdą również m.in. wegetarianie, a także osoby z ograniczoną tolerancją na gluten i laktozę. Ceny diet rozpoczynają się od 38 złotych za dzień.
2018-01-09, 13:54

Od założenia firmy w 2016 roku PowerMeal.pl rozwija wyłącznie catering dietetyczny i sukcesywnie zwiększa zasięg działalności. Jako pierwsi z usług firmy mieli okazję skorzystać mieszkańcy Małopolski, z czasem jej zasięg się zwiększył i objął również Aglomerację Śląską. Od dzisiaj diety w PowerMeal.pl mogą zamawiać również warszawiacy.

„W trakcie 2 lat działalności na rynku usług cateringu dietetycznego w Małopolsce i na Śląsku zebraliśmy wiele doświadczeń i pozyskaliśmy liczne grono klientów, którzy korzystają z naszych usług. Zdajemy sobie sprawę z tego, że w Warszawie działa wiele firm cateringowych, ale zdecydowanie widzimy na tym rynku miejsce dla PowerMeal.pl. – mówi Kamil Warzecha, szef PowerMeal.pl

Aby przekonać klientów skorzystania z usług PowerMeal.pl firma przygotowała specjalny zestaw próbny składający się z 5 posiłków, który można zamówić do końca stycznia w cenie 29,99zł.

- Do naszych atutów należy m.in.  różnorodność oferty, sprawność dostaw oraz przystępność cenowa naszych diet. Liczymy, że posiłki przygotowywane przez naszych kucharzy spotkają się z dużym zainteresowaniem mieszkańców stolicy. Szczególnie mocno polecam nasze diety osobom aktywnym fizycznie – biegaczom, zawodnikom sztuk walki, pasjonatom kulturystyki oraz crossfitu, a także bywalcom siłowni. W ofercie znajdą przygotowane specjalnie przez naszych dietetyków diety takiej jak np. ‘Samuraj’ o wartości 3000kcal dziennie, która zapewni mnóstwo energii do trenowania swojej ulubionej dyscypliny. – dodaje.

PowerMeal.pl blisko współpracuje z ośrodkami treningowymi, crossfitowymi boksami, klubami fitness i drużynami sportowymi pozyskując wiedzę na temat potrzeb żywieniowych sportowców.

Bardzo ważne dla PowerMeal.pl jest wykorzystywanie w przygotowaniu posiłków w pełni naturalnych i nieprzetworzonych wcześniej produktów. Firma zapowiada, że jako jedna z pierwszych w branży cateringu dietetycznego na wiosnę uruchomi własne gospodarstwo rolne.

Właścicielem firmy jest Kamil Warzecha, którego osobiste zainteresowanie dietą, treningami i zdrowym trybem życia wynika z jego problemów z nadwagą w wieku dziecięcym. Jako nastolatek postanowił zmienić styl życia, postawił na sport i właściwe odżywianie. W 2016 roku zaprosił do współpracy doświadczonych dietetyków, kucharzy i trenerów personalnych. Stworzył zespół profesjonalistów, którzy z pasją układają i realizują diety dla klientów.

Dzisiaj PowerMeal.pl dostarcza całodzienne zestawy gotowych posiłków pod wskazany adres w ponad 40 miastach na terenie Małopolski i Aglomeracji Śląskiej. Wśród klientów firmy są zarówno chcący zrzucić zbędne kilogramy, jak i osoby o specjalnych potrzebach żywieniowych. Szybko rośnie również liczba tych klientów, którzy chcą zdrowo się odżywiać, ale zwyczajnie nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie posiłków.

„W dobrym cateringu dietetycznym nie chodzi wyłącznie o zaspokojenie głodu, ale o dostarczenie organizmowi możliwie największej ilości składników odżywczych. Wszystko oczywiście zależy od potrzeb każdego człowieka, jego aktywności, preferencji żywieniowych czy medycznych przeciwwskazań. Nasz pomysł na dietę to połączenie wiedzy i doświadczenia osób z różnych obszarów odpowiadających za rozwój człowieka z najlepszymi naturalnymi produktami, na bazie których powstają posiłki. Dzięki temu mamy pewność, że gotujemy smacznie i co najważniejsze – zdrowo. Poza tym nie ograniczamy się wyłącznie do standardowych diet, stąd w naszej ofercie tak ciekawe pozycje jak np. Detox Sokowy i Fit Ciasta.” – dodaje Kamil Warzecha.

PowerMeal.pl oferuje darmową dostawę posiłków, klienci płacą wyłącznie za jedzenie. Ceny diet rozpoczynają się od 39 złotych za dzień. Diety można zamawiać na stronie internetowej www.powermeal.pl

Marcin Dulnik
dulnik.com